Direktlänk till inlägg 24 mars 2011

Never let me go

Av Nilla - 24 mars 2011 20:56

 


Never let me go är en brittisk film med bland annat Kiera Knightley. Filmen har vunnit och blivit nominerad till flera priser, och det är lätt att förstå varför när man har sett filmen.


Filmen utspelar sig i England under 70-90-talet. Genom "the national organ progam" har barn blivit "klonade" för att växa upp med en enda mening i livet: klara av att donera så många livsvikta organ som möjligt. I filmen följer man 3 karaktärer; Kathy (Carey Mulligan), Tommy (Andrew Garfield) och Ruth (Kiera Knightley) under deras uppväxt på ett barnhem, samt hur de senare tacklar vuxenlivet utan att kunna njuta av att vara vuxen på riktigt och fri.


Tommy och Ruth är "lovers", men de har egentligen ingen aning om hur vuxna ska bete sig. De lär sig genom andra par (i samma situation) som i sin tur har lärt sig av olika tv-sitcoms. Dock är "barnens" beteende förvånansvärt "normalt", efter att ha växt upp under sånna omständigheter som de har, vilket jag tycker drar ner betyget. Dock hade det nog varit svårt att göra en sånhär svart film med sociala missförstånd eftersom det tenderar att bli roligt, i någon mån.


I mitt tycke är filmen riktigt bra. Visserligen seg i början, men historien griper verkligen tag i en. I ens inre skriker man nästan efter en lösning, en lösning som innebär att de kan få uppskov eller helt slippa donera. Det är svårt att riktigt sätta sig in i karaktärernas känslor, det är helt enkelt för jobbigt. När ångest skriks ut känns hela världen hopplös. Må jag vara blödig, men filmen griper verkligen tag!


Filmen är baserad på en bok med samma namn, och det återstår nog en tripp till bibblan för min del innan jag kan smälta filmen riktigt och lämna den. 


Filmen får 3,5 av 5 koppar av te med mjölk och socker.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nilla - 24 mars 2011 08:10

Tänk så underbart det vore att vara trött på rätt tider på dygnet. Kunna gå upp på morgonen efter att ha sovit gott, kunna ha en bra energinivå hela dagen och sen slutligen bli trött på kvällen när man ska lägga sig.    Men hur många har det så e...

Av Nilla - 23 mars 2011 16:09

Efter en enorm nyhetstorka, där media mest rapporterar om Melodifestivalen, Let's dance, Big brother, vem Carola dejtar och vilka kungens kaffeflickor egentligen var och om det var sant, har det den senaste tiden kommit artiklar med ett ordentligt ny...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Mars 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards